- ½ çay bardağı susam yağı (Tahinin üzerinde biriken yağ kısmını kullanabiliriz)
- ½ çay bardağı ayçiçek yağı
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 adet yumurta
- ½ paket kabartma tozu
- 2,5-3 su bardağı kadar un
- 1,5 çay bardağı tahin
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı kavrulmuş susam
- Sıvı yağ ile şeker fazla çırpılmadan karıştırılır.
- Yumurta ilave edilir ve hepsi karıştırılır.
- Nişasta, un ve kabarma tozu da ilave edilerek hamur elle yoğrulur.
- Vakit varsa yarım saat kadar hamur dinlendirilir.
- 5 cm kalınlığında merdane ile açıp çay bardağı ile yuvarlaklar elde ederiz.
- Pişirme kağıdı serili tepside 160 derecede hafif sararıncaya kadar pişiririz.
- Ilık çöreklerin üzerine tahinli şekerli malzeme sürülür.
- 2 çörek birbirine yapıştırılır.
- Kenarlara da biraz tahin sürülür ve susamlara bulanır.
- Bir süre açıkta bırakılır ve ikram edilir.
-
0 Comments:
Yorum Gönder