5 tane yufka
2 tane yumurta
1 su bardağı süt
1 çay fincanı sıvıyağ veya tercihen bağlı olarak eritilmiş tereyağı
2 tane yumurta
1 su bardağı süt
1 çay fincanı sıvıyağ veya tercihen bağlı olarak eritilmiş tereyağı
Çukur bir fırın kabını yağlayalım, 1 tane yufkayı yerleştirelim yufka dışarıya sarkmalı. Çukur bir kasede yumurta, süt ve sıvıyağı çırpalım. Yufkaların kalan kısmını elimizle parçalayarak kalıba gelişi güzel yerleştirelim üzerine sos dökelim. Yufkanın yarısını bu şekilde kalıba yerleştirelim. Arasına hazırladığımız maydanoz ve peynir karışımını yayarak ilave edelim. Kalan diğer yufkaları parçalayarak sosun içine atıp sonra kalıba alalım. Kalıbın yanlarından sarkan yufkayı kapatarak kalan sosu fırça yardımı ile her yerine sürelim. 170 Derecelik ısıda üzeri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun…
0 Comments:
Yorum Gönder