1/12/2025

Akşam yoğur sabah pişir pide tarifi


Akşam yoğur sabah pişir pide tarifi

Gerekli malzemeler: 1700 ml soğuk su 50 ml sıvı yağ 10 gram yaş maya 2 tatlı kaşığı tuz Toplam 2 kg 400 gram un kullandım (Unun kalitesine göre az veya çok değişebilir) Üzeri için: 1 yemek kaşığı dolusu Yoğurt 30 ml sıvı yağ 30 ml su Susam ve çörek otu Yapılışı: ✅Unu önce 2 kg ekledim daha kolay yoğurabilmek için daha sonra kalanını ekledim. Hamur için gerekli bütün malzemeleri derin bir kabın içine ekleyip unuda azar azar ekleyip güzelce yoğurun Kıvamı çok katı olmayacak. Daha sonra buzdolabına yerleştirin ve ertesi gün için hazır olsun. ➖ buzdolabından çıkan hamuru önce 30 dakika oda ısısında bekletin çünkü hamur biraz sert oluyor ➖Bezelere ayırırken hiç un kullanmadım  Hamur biraz soğuk olduğu için kolay manipüle ediliyor  Daha sonra istediğiniz ölçülerde bezelere ayırın Bezelerin altına ince irmik atın ki yapışmasın veya yağlı kağıt üzerine koyabilirsiniz. Tekrar yaklaşık 2 saat dinlendirin(odanın ısısına göre az veya daha kısa süre olabilir) ➖ fırını önceden fanlı ayarda 250°’de ısıtın ve içine bir kase su koyun (su bittikçe ekleyin) Hazırlanan pideleri 10 veya 12 dakika pişirin . . . English Knead in the evening and prepare in the morning. Leave the dough to ferment in the refrigerator. Necessary material : 1700 ml of cold water 50 ml of oil 10 grams of fresh yeast 2 teaspoons of salt I used a total of 2 kg and 400 grams of flour (This may vary more or less depending on the quality of the flour) for the gilding sauce 1 tablespoon of yogurt 30 ml of oil 30 ml of water Sesame and black sesame Manufacturing: ✅I added 2 kg of flour first and then added the rest so that it could be kneaded more easily. Add all the necessary ingredients for the dough into a deep bowl, add flour little by little and knead well. The consistency will not be very thick. Then place it in the refrigerator and it will be ready for the next day. ➖ Take the dough out of the refrigerator and let it sit at room temperature for 30 minutes as the dough hardens a little. ➖I didn't use flour to divide it into balls. The dough is easy to handle because it is a little cold. Then divide it into pieces of the desired size. Put fine semolina under the meringues so that they don't stick, or you can put them on baking paper. Let sit again for about 2 hours (maybe more or less depending on room temperature) ➖ preheat the oven to 250° fan and put a bowl of water in it (add as the water drains) Cook the prepared pitas for 10 or 12 minutes . .
video:Cuisine Delice Yemek tarifleri

 

Share:

0 Comments:

Yorum Gönder

Blog Archive

Blog Listem

About