Malzemeler
3 Adet Yufka
Sepet Peyniri
1 Kase Mantar
50 Gram Sucuk
2 Tane Sosis
Siyah Zeytin
1 Adet Kırmızı Biber
1 Adet Yeşil Biber
Yeşil Zeytin
Kaşar Peyniri
Sepet Peyniri
1 Kase Mantar
50 Gram Sucuk
2 Tane Sosis
Siyah Zeytin
1 Adet Kırmızı Biber
1 Adet Yeşil Biber
Yeşil Zeytin
Kaşar Peyniri
Sosu İçin:
1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
2 Tane Domates
Zeytinyağı
Tuz
1 Tutam Fesleğen
Karabiber
2 Tane Domates
Zeytinyağı
Tuz
1 Tutam Fesleğen
Karabiber
Yuvarlak fırın tepsisine içine 1 adet yufkayı serin. Kalanlarınıda ortaya doğru yerleştirin. Biberleri, mantarları iri şekilde doğrayalım. Sosis ve sucuğu dilimleyin. Sos için kullanacağımız domateslerin kabuklu kısımlarını doğrayalım. Zeytinlerinde çekirdeklerini çıkarıp dilimledikten sonra peynirleride dilimleyelim. Sosu hazırlayabilmek için; domateslerin iç kısmını büyük büyük dilimleyipte doğrayıcıya atın. Fesleğen yapraklarınıda ekleyin. Domates salçasını, tuzu ve karabiberi ve de zeytinyağını ekleyip doğrayıcıdan geçirin. sosumuzu yufkanın üstüne dökün. Üstüne daha önceden rendelediğimiz kaşar peynirini serpiştirin. Sosisi,, mantarları, domatesleri, sucuğu, biberleri ve son olarak sepet peynirini serpin. Zeytinleri de koyduktan sonra daha önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında pişirin.
0 Comments:
Yorum Gönder