sponsor bağlantılar


150 gram, yulaf unu
250 gram, çavdar unu
100 gram soya unu
140 gram, tatlandırıcı
100 gram süt, fındık

200 gram light margarin
2 adet, yumurta (1 tanesinin sarısı ayrılacak, hamur elde ettikten sonra hamurun üzerine sürülecek)
10 gram, kabartma tozu
30 gram pirinç fındık
Kenarlarındaki, çikolata sosu için:
50 gram, şekersiz çikolata.
Pirinç fındık hariçinde tüm malzelemer karıştırılır ve hamur haline getirilir. Hamur 0,3 kalınlığında açılır. Açıldıktan sonra hamurun bütününe yumurta sarısı sürülür ve üzerine pirinç fındık dökülür ve merdane ile üzerinden geçilerek pirinç fındığın hamura yapışması sağlanır.
5 cm çapında yuvarlak kalıpla kesilerek şekil verilir ve fırınlanır. 140 derecede kontrollu olarak pişirilir.
Kurabiyelerin oda sıcaklığına gelmesi beklenir. Kurabiyenin kenarları 40 derecede benmari yöntemi ile eritilmiş şekersiz çikolataya batırılır.  Servise sunulur, afiyet olsun…
Not: Kaynak olarak, Diyabetliler İçin, Tatlı ve Pasta tarifleri Kitabından Sayın Vedat Burak Budak’ın reçete ettiği tariflerden alınmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popular

Sponsor bağlantılar