sponsor bağlantılar

SÜT REÇELİ

MALZEMELER
1 litre süt (Ben taze süt kullandım)
1 su bardağı şeker
1 silme çay kaşığı karbonat yada kabartma tozu

YAPILIŞI: Derince bir tencereye sütümüzü dökelim.Süte şekeri ilave edelim,şeker eriyip sütümüz kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp karbonatı ilave edelim.Bu aşamaya amman dikkat karbonatı ilave edince sütümüz tabiri caizse çalkalanmış kola gibi kabarıp tencereden taşmaya çalışıyor oyüzden derince bir tencere gerekli. Sütümüzü bu aşamadan sonra 10 dakikada bir mümkünse başından ayrılmadan karıştıralım.Reçeli yalnız bırakmayınki dibe tutmasın.

Kısık ateşte sütümüz yoğunlaşana kadar karıştırarak pişirelim.Süt dakikalar geçtikçe kıvamı yoğunlaşıp rengi koyulaşmaya başlıyor ve hacimce azalıyor.Aşağı yukarı 1 saat sonra kıvam olarak akıcı cıvık muhallebi kıvamına gelince süt reçelimiz hazır olmuş demektir. Kaynattıkça katılaşır, rengi koyulaşır ve karamel tadı dahada yoğun hissedilir aman dikkat.Cam bir kavanoza alalım ve soğuması için bekleyelim.Soğuyunca kapağını kapatıp buzdolabında muhafaza edelim.Dolapta en az 2 ay dayanan bir reçeliniz olacak.Afiyet şifa olsun

NOT:
1 litre süt karamelize olduğunda ancak dörtte biri kalıyor ve 1 litre sütten aşağı yukarı 250ml süt reçeli çıkıyor.Bu reçeli ekmeğe sürüp yiyebileceğiniz gibi kurabiye ve keklere, süslemelerede kullanabilirsiniz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popular

Sponsor bağlantılar