MALZEMELER
1.200 gr armut
600 gr toz şeker
karanfil
HAZIRLANIŞI
Armutları yıkayıp, dört eşit parçaya bölün. Çekirdekleri çıkarıp,
çekirdek yataklarını temizledikten sonra tencereye koyun. Tencereye bir
miktar su ve birkaç adet karanfil koyduktan sonra tencerenin kapağını
kapatıp orta ateşe oturtun. Armutlar sularını salıp tekrar çekmeye
başladıklarında tencereyi ateşten alın. Armutları tahta bir kaşık
yardımıyla bastırarak ezip, süzgeçten geçirin. Armutlara şekeri katın ve
tekrar tencereye alıp orta ateşe oturtun. Tahta bir kaşıkla
karıştırarak, marmelat kıvamına buluncaya dek kaynatın. Sonra ateşten
alın ve soğumaya bırakın. Ilındığında kuru cam kavanozlara boşaltın,
soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza
edin.
-
0 Comments:
Yorum Gönder