sponsor bağlantılar

EVDE KARAMEL YAPIMI

MALZEMELER
1 su bardağı şeker
5 yemek kaşığı su
5-6 damla limon suyu
100gr tereyağı (2 yemek kaşığı kadar)
100gr kaymak (sütün üzerinde biriken kaymak) veya aynı miktarda krema
1 tatlı kaşığı vanilya

YAPILIŞI: Şeker,limon suyu ve 5 yemek kaşığı suyu orta boy bir tavaya koyup kısık ateşte kaynamaya bırakın.Arada bir tavayı sallayarak karışmasını sağlayın (Karamelize olurken kaşıkla karıştırmayın) Şeker kaynadıkça rengi koyulaşmaya başlayacak.Sütlü kahve rengini alınca içine tereyağını koyup eriyene kadar kaşıkla karıştırın.Daha sonra kaymak veya kremayı ekleyip hızla karıştırmaya devam edin.Eriyince ocaktan alın,vanilyayı ekleyip 2 dakika daha çırpmaya devam edin.Eğer içinde kaymak parçaları varsa el blenderından çekebilirsiniz.Blenderdan çekince rengi biraz daha açılıyor. Karameli sıcakken bir kavanoza boşaltın.Soğuyunca kapağını kapatıp buz dolabında saklayın.

NOT: Ev yapımı karamel 2 haftayı aşkındır dolapta bozulmadan duruyor.Kaymak biraz sütlü olabilir sorun olmaz.Ayrıca kaymağın üzeri kurumamış olursa daha iyi olur.Tereyağı yerine margarin kullanılabilir ama lütfen kullanmayın canınıza yazık! Dikkat edin şekeri yakmayın.Şeker tatlı bir kahverengi olunca hemen tereyağını ekleyin.Karamel dolapta donuyor.Dışarıda daha yumuşak oluyor ama uzun süre dayanması için mutlaka dolapta saklayın.Karameli kurabiyelerin,pastaların, dondurmaların üzerini süslemek için kullanabilirsiniz. Kullanacağınız zaman benmari usulü eriterek kullanmanız lazım

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popular

Sponsor bağlantılar