tane yumurta
1çay fincanı toz şeker
1 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 çay bardağı kuru üzüm
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 çay fincanı un
yarım tatlı kaşığı tarçın
3 tane elma
170 gram ceviz
1çay fincanı toz şeker
1 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 çay bardağı kuru üzüm
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 çay fincanı un
yarım tatlı kaşığı tarçın
3 tane elma
170 gram ceviz
9 çorba kaşığı toz şeker
yarım yemek kaşığı sirke
1 paket krema (200 ml.)
yarım yemek kaşığı sirke
1 paket krema (200 ml.)
Tarifi:
Öncelikle karamel sosu hazırlayalım, küçük bir tavaya şekeri alalım
rengi dönene kadar eritelim (karamel rengi) Üzerine sırası ile sirke ve
krema ilave edilip iyice karıştırarak (şeker çözülmeli) Karameli bir
kenara alaım.
Karıştırma kabına şekeri alalım üzerine yumurta ve vanilyayı ilave edelim mikserle çırpalım.
Kıvama gelince üzerine, sıvıyağı, süt, kuru üzüm, un ve kabartma tozunu
ilave edelim çırpmaya devam edelim. Yağlayıp unladığımız kek kalıbına
hazırladığımız harcı dökelim. İnce doğradığımız elmaları harcın üzerine
düzgün bir şekilde dizelim, tarcın serpelim 165 derecelik ısıda pişmeye
bırakalım.
Piştikten sonra ılınınca kalıptan çıkarıp servis tabağına alalım
üzerine ceviz dizelim ılık karamel sosu dökelim dilediğimiz zaman
servise sunabiliriz.
Afiyet olsun…
0 Comments:
Yorum Gönder