sponsor bağlantılar

 tane yumurta
1çay fincanı toz şeker
1 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 çay bardağı kuru üzüm
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 çay fincanı  un
yarım tatlı kaşığı tarçın
3 tane  elma
170 gram ceviz
Karamel Sos:
9 çorba kaşığı toz şeker
yarım yemek kaşığı sirke
1 paket krema (200 ml.)
Tarifi:
Öncelikle karamel sosu hazırlayalım, küçük bir tavaya şekeri alalım rengi dönene kadar eritelim (karamel rengi)  Üzerine sırası ile sirke ve krema ilave edilip iyice karıştırarak (şeker çözülmeli) Karameli bir kenara alaım.
 Karıştırma kabına şekeri alalım üzerine yumurta ve vanilyayı ilave edelim mikserle çırpalım.
Kıvama gelince üzerine, sıvıyağı, süt, kuru üzüm, un ve kabartma tozunu ilave edelim çırpmaya devam edelim. Yağlayıp unladığımız kek kalıbına hazırladığımız harcı dökelim. İnce doğradığımız elmaları harcın üzerine düzgün bir şekilde dizelim, tarcın serpelim 165 derecelik ısıda pişmeye bırakalım.
Piştikten sonra ılınınca kalıptan çıkarıp servis tabağına alalım üzerine  ceviz dizelim ılık karamel sosu dökelim dilediğimiz zaman servise sunabiliriz.
Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popular

Sponsor bağlantılar