sponsor bağlantılar

Malzemeleri : 500 gram yağsız dana kıyma
3-4 adet soğan
6 adet yufka
3 adet yumurta (Yumurta akları yufkanın arasına, sarılar kızartmada kullanılacak.)
1 su bardağı ince bulgur (Yarım bardak kaynar su ile kabartılacaktır.)
1 su bardağı rendelenmiş havuç
Yarım su bardağı doğranmış ceviz içi
1 su bardağı galeta unu
Kızartmak için 2 su bardağı sıvı yağ (4 kaşık iç hazırlamada)
Yeteri kadar Tuz, karabiber

Yapılışı:İnce doğranmış soğan, 4 çorba kaşığı sıvı yağda hafif sarartılır. Kıyma ilave edilir, suyunu çekinceye kadar karıştırarak kavrulur. Rendelenmiş havuç konur; 4-5 dakika daha pişirildikten sonra ateşten alınır. Kabartılmış bulgur, ceviz içi, tuz, karabiber katılır. Bu harç 24 kısma ayrılır.
Yufkalar 8 parçaya bölünür. (Tamamı 48 adet) Bir parçanın üzerine yumurta akı sürülüp ikincisi üzerine yapıştırılır. Ortasına kıymalı harç konur. İki parmak genişliğinde gevşek sarılır. (Hepsi 24 adet)
Artan yumurta akı ve yumurta sarıları iyice çarpılır. Yufkalar önce yumurtaya, sonra galeta ununa bulanır. Küçük ve derin bir tencerede sıvı yağ kızdırılır. Pembe
olarak kızartılıp sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popular

Sponsor bağlantılar