Hazırlık suresi: 15 dakika
Pişirme suresi: 30 dakika
Zorluk derecesi: 1
300 gram, un
1 yemek kaşığı kabartma tozu
Yarım yemek kaşığı tarçın
Yarım çay kaşığı muskat rendesi
Yarım çay kaşığı toz kişniş
Yarım tatlı kaşığı toz karanfil
150 gram esmer şeker
250 ml. süt
1 tane iri yumurta
60 gram eritilmiş tereyağı
2 tane, soyulmuş ve küp küp doğranmış tatlı elma
50 gram kuru üzüm
2 çorba kaşığı esmer şeker
Ön hazırlık olarak fırınınızı 180 derecede ısıtın. On iki gözü olan top kek kalıbını yağlayalım.
Karıştırma kabına sütü, yumurta ve eritilip soğutulmuş tereyağını alalım
karıştıralım. Başka bir kapta kabartma tozu, un, muskat, karanfil,
tarcın ve kişnişi harmanlayalım. Karıştırma kabına alalım topak
kalmayacak şekilde karıştıralım. Sonra sırası ile üzümü ve elmaları
ilave edelim karıştırmaya devam edelim. Hazırladığımız karışımı kek
kalıplarına dolduralım ( dörtte üçünü dolduracağız) Üzerlerine esmer
şekeri eşit bir şekilde serpelim.
Kalıbı fırına sürelim yaklaşık yarım saat pişirelim, soğuması için 5-6
dakika bekleyelim daha sonra kalıptan çıkaralım ılık servise sunalım.
Afiyet olsun
0 Comments:
Yorum Gönder