sponsor bağlantılar

Hazırlık suresi: 15 dakika
Pişirme suresi: 30 dakika
Zorluk derecesi: 1
Malzemeler:
300 gram, un
1 yemek  kaşığı kabartma tozu
Yarım yemek  kaşığı tarçın
Yarım çay kaşığı muskat rendesi
Yarım çay kaşığı toz kişniş
Yarım tatlı kaşığı toz karanfil
150 gram esmer şeker
250 ml. süt
1 tane iri yumurta
60 gram eritilmiş tereyağı
2 tane, soyulmuş ve küp küp  doğranmış tatlı elma
50 gram kuru üzüm
2 çorba  kaşığı esmer şeker
Ön hazırlık olarak  fırınınızı 180 derecede ısıtın. On iki gözü olan top kek kalıbını yağlayalım.
Karıştırma kabına sütü, yumurta ve eritilip soğutulmuş tereyağını alalım karıştıralım.  Başka bir kapta kabartma tozu, un, muskat, karanfil, tarcın ve kişnişi harmanlayalım.  Karıştırma kabına alalım topak kalmayacak şekilde karıştıralım. Sonra sırası ile üzümü ve elmaları ilave edelim karıştırmaya devam edelim. Hazırladığımız karışımı kek kalıplarına dolduralım ( dörtte üçünü dolduracağız)  Üzerlerine esmer şekeri eşit bir şekilde serpelim.
Kalıbı fırına sürelim yaklaşık yarım saat pişirelim, soğuması için 5-6 dakika bekleyelim daha sonra kalıptan çıkaralım ılık servise sunalım.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popular

Sponsor bağlantılar