sponsor bağlantılar




Malzemeler:

400 Gram Orta Yağlı Kıyma
50 Gram Ekmek
35 Gram Soğan
4 Gram Sarımsak
7 Gram Tuz
2 Gram Karabiber
2 Gram Kimyon
Hazırlanışı


Köftelik orta yağlı kıymanın içine belirtilen miktarda soğan ve sarımsak rendelenir ve ekmek küçük parçacıklar halinde ufalanır. Hepsinin belli bir karışımı sağlandıktan sonra uygun miktardaki tuz, kimyon ve karabiber de eklenerek, malzemelerin etkin dağılımı için hamur iyice yoğrulur. Daha sonra yoğrulan hamur buzdolabında tercihen 12 – 18 saat kadar dinlendirilir. Dinlendirilen hamurdan 15-16 gr parçalar alınarak silindir şekli verilir ve arzuya göre teflon tavada veya yağa bandırarak elektrikli grillde sütlü kahve renk alana kadar pişirilir. Arzuya göre acı sos, domates ve közlenmiş biber ile servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popular

Sponsor bağlantılar