MALZEMELER
1 kg. çilek
1 kg. şeker
Çilekleri
ayıklayın, yıkayın ve bir tencereye koyup buzdolabında bir gece
bekletin. Ertesi gün üzerlerine toz şekeri bir kat çilek bir kat şeker
olacak şekilde koyun ki, iyice şekerle özdeşleşsin. Tekrar tencerenin
kapağını kapatıp bir gece daha buzdolabında bekletin. (Normalde aynı gün
şeker dökülüp bekletilir ama ben özellikle böyle yapıyorum, çilekler
suyunu daha iyi bırakıyor) Ertesi gün, tencereyi ocağa koyup kısık
ateşte 45 dakika pişirin. Reçelin olup olmadığını anlamak için kaşığın
ucuyla porselen bir tabağa bir damla dökün ve tabağı eğdiğinizde reçel
çok ama çok yavaş akıyorsa reçeliniz olmuş demektir. Ama bu sürenin
sonunda olmadıysa taneleri süzgeçle yavaşça başka bir kaba ayırın ve
kalanını kaynatmaya devam edin, taa ki porselen tabağa aldığınız reçelin
akmadığını görünceye kadar Eğer çilekleri başka bir kaba aldıysanız,
tekrar tencereye aktarın, almadıysanız olup olmadığının kontrolünü
yaptıktan sonra limon suyunu ekleyip bir iki taşım daha kaynadıktan
sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Üzerinde köpük oluştuysa,
köpükleri alın. Soğuduktan sonra kavanozlara boşaltın. Şimdiden afiyet
olsun.
0 Comments:
Yorum Gönder