Malzemeler
1.5 kg ayva
5 su bardağı su
1.5 kg toz şeker
2 çorba kaşığı limon suyu
Hazırlanışı
Ayvaların kabuklarını soyup, kalın delikli bir rendeyle çekirdek
yatakları bozulmayacak şekilde rendeleyin. Ayvaları suya koyup, 5 -6
dakika kadar haşlayın. Sonra toz şekeri katın ve karıştırarak eritin.
Şeker eridikten sonra, orta ateşte koyulaşıncaya dek kaynatın .Reçel
kıvamını bulduğunda, iki çorba kaşığı limon suyunu katıp, biraz
karıştırın. Bir taşım kaynatıldıktan sonra tencereyi ateşten alıp,
soğumaya bırakın. Sonra kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda
kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin.
-
0 Comments:
Yorum Gönder