Herkesin aradığı döner ekmek tarifi
2 kg un dan 35 adet döner ekmeği çıktıBu şekilde yapıp derin dondurucuya atarak istediğiniz zaman tüketebilirsiniz , dolaptan çıktıktan sonra yumuşak ve tazeliğini koruyor . Gerekli malzemeler: Yarım litre süt (500 ml) 1 litre ılık su 70 ml sıvı yağ (yarım çay bardağı ndan biraz fazla) 20 gram yaş maya 2 kg un (çok amaçlı un ) 3 tatlı kaşığı tuz Üzerine sürmek için: 1 veya 2 yemek kaşığı dolusu yoğurt 1 Yumurta sarısı Yarım çay bardağı su (yoğurt süzme ise ) ➖Hamur için gerekli olan bu malzemeleri büyük bir kabın içinde güzel bir hamur yoğurun ve mayalanmaya bırakın. En az 2 saat mayalansın . Mayalanan hamuru tekrar yoğurun ve tekrar 45 dakika daha mayalandırın . Sonra hamuru eşit 35 bezeye ayırın ve tekrar 20 dakika dinlendirin. ➖ fırını önceden 250°’de ısıtın ➖ ilk dökülen hamurdan başlayarak tepsiye alın üzerine hafif dokunuşlar yapın ve yoğurt harcını sürün Önceden ısıtılan alt üst 250° lik ayarda 10 dakika pişirin . Diğer bezeleri de aynı şekilde yapın .
Video:Cuisine Delice Yemek tarifleri you tube kanalı
0 Comments:
Yorum Gönder