sponsor bağlantılar

incir tatlısı malzemeleri
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 7 adet kuru incir
  • 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için malzemeler
  • 1,5 su bardağı su
  • yarım su bardağı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı granül kahve
Muhallebisi için malzemeler
  • 1 litre (5 su bardağı) süt
  • 5 çorba kaşığı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 paket kremşanti
  • 50 gr tereyağı
  • derin bir çırpma kabına 3 yumurtayı ve 1 su bardağı toz şekeri ilave edip iyice çırpın
  • Cevizleri irice parçalayın karışma kabına ilave edin
  • 7 adet kuru incirinizi küçük küçük kesin ve incir parçalarınızıda karışıma ilave edin
  • iyice karıştırın
  • üzerine 1 su bardağı unu 1 paket kabartma tozunu ilave edin ve iyice karışına kadar çırpmaya devam edin.
  • bir fırın kabına (borcam olabilir) karışımınızı boşaltın
  • önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10-15 dakika pişirin
  • kek pişerken muhallebiyi hazırlayın.
    • tencereye 1 litre sütü koyun 
    • 2 çorba kaşığı nişastayı 2 çorba kaşığı unu 5 çorba kaşığı toz şekeri ilave edip iyice çırparak pişirin
    • muhallebi kıvamına gelemeye başladığında 50 gr tereyağını ilave edin
    • tamamen kıvamını aldığında pişirmeyi bırakın.
    • tamamen soğuduktan sonra üzerine toz krem şantiyi ekleyip iyice çırpın.
    şerbeti için;
    • 1,5 su bardağı sıcak suyun içine 1 çorba kaşığı granül kahveyi ve yarım su bardağı toz şekeri ilave edin
    • iyice erimesi için karıştırın

    • fırından çıkan incirli çıkan incirli tatlınızın üzerine şerbeti dökün
    • tamamen soğuttuğunuz ve üzerine kremşantiyi ilave ettiğiniz muhallebiyi şerbet ile ıslattığınız kekin üzerine yayın.
    • üzerini kakao yada elinizde kalan cevizler ile süsleyebilirsiniz.
    • tamamen soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
    Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popular

Sponsor bağlantılar