incir tatlısı malzemeleri
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yumurta
- 1 su bardağı ceviz içi
- 7 adet kuru incir
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için malzemeler
- 1,5 su bardağı su
- yarım su bardağı toz şeker
- 1 çorba kaşığı granül kahve
Muhallebisi için malzemeler
- 1 litre (5 su bardağı) süt
- 5 çorba kaşığı toz şeker
- 2 çorba kaşığı nişasta
- 2 çorba kaşığı un
- 1 paket kremşanti
- 50 gr tereyağı
- derin bir çırpma kabına 3 yumurtayı ve 1 su bardağı toz şekeri ilave edip iyice çırpın
- Cevizleri irice parçalayın karışma kabına ilave edin
- 7 adet kuru incirinizi küçük küçük kesin ve incir parçalarınızıda karışıma ilave edin
- iyice karıştırın
- üzerine 1 su bardağı unu 1 paket kabartma tozunu ilave edin ve iyice karışına kadar çırpmaya devam edin.
- bir fırın kabına (borcam olabilir) karışımınızı boşaltın
- önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10-15 dakika pişirin
- tencereye 1 litre sütü koyun
- 2 çorba kaşığı nişastayı 2 çorba kaşığı unu 5 çorba kaşığı toz şekeri ilave edip iyice çırparak pişirin
- muhallebi kıvamına gelemeye başladığında 50 gr tereyağını ilave edin
- tamamen kıvamını aldığında pişirmeyi bırakın.
- tamamen soğuduktan sonra üzerine toz krem şantiyi ekleyip iyice çırpın.
- 1,5 su bardağı sıcak suyun içine 1 çorba kaşığı granül kahveyi ve yarım su bardağı toz şekeri ilave edin
- iyice erimesi için karıştırın
- fırından çıkan incirli çıkan incirli tatlınızın üzerine şerbeti dökün
- tamamen soğuttuğunuz ve üzerine kremşantiyi ilave ettiğiniz muhallebiyi şerbet ile ıslattığınız kekin üzerine yayın.
- üzerini kakao yada elinizde kalan cevizler ile süsleyebilirsiniz.
- tamamen soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
kek pişerken muhallebiyi hazırlayın.
şerbeti için;
Afiyet olsun…
0 Comments:
Yorum Gönder