sponsor bağlantılar



Patlıcanları derin dondurucuya böyle koyun

Kışın yemek üzere patlıcanları bir çoğunuz derin dondurucuya koyuyorsunuzdur.Fakat bugün sizlere çok farklı bir yöntemden bahsecedeğiz.

Bu yöntemle patlıcanlarınızı buzluğa atın gerisine karışmayın demiş videonun sahibi.Peki nasıl olacak bu yöntem.

İlk ollarak patlıcanlarınızı güzelce yıkayın.Diğer tarafta bir kaba su koyun ve içerisine göz kararı kaya tuzu ekleyin.Daha sonra patlıcanlarınızı soyamadan küçük parçalar halinde doğrayarak tuzlu suya koyun.


Diğer yanda ipimizi iğneye geçirelim ve tuzlu suda olan patlıcanları iğne yardımı ile tek tek ipe dizelim. Birer yemeklik olacak şekilde ipe dizin ve ipi halka şekline getirerek düğüm atın.

Patlıcanları hazırladıktan sonra sıra geldi domatesleri hazırlamaya.Domateslerin kabuklarını soyun ve doğrayın üzerlerine tuz ilave edin.

Şimdi yapmanız gereken ise ipe dizdiğiniz patlıcanları ve domatesi balkona güneş gören bir yere koymak ve 5 saat kadar bu şekilde kalmasını sağlamak.şimdi sıra geldi patlıcanları buzdolabı poşetlerine yerleştirin ve domateslerden de aralarına koyun.

Son olarak bir pipet yardımı ile poşetin içerisindeki havayı tamamen boşaltın ve poşetin ağzını sıkıca kapatın.Ve derin dondurucunuza koyun.

Patlıcanı Derin Dondurucuya Bu Farklı Yöntemle Koyun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popular

Sponsor bağlantılar