sponsor bağlantılar



Kahveli ve Bal Kabaklı Kış Keki Tarifi İçin Malzemeler

400 gr bal kabağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı esmer şeker
2.5 su bardağı un
2 çay kaşığı kabartma tozu
Yarım çay kaşığı karbonat
Yarım çay kaşığı tarçın
Yarım çay kaşığı karanfil
Yarım çay kaşığı tuz
¾  su bardağı krema
¼ çay kaşığı muskat
¾ su bardağı eritilmiş tereyağı
1.5 su bardağı toz şeker
3 adet  yumurta
1 çay kaşığı vanilya
ÜZERİ İÇİN
¼ su bardağı esmer şeker
1 çay kaşığı tarçın
Yarım su bardağı un
1 tutam toz karanfil
1 tutam muskat
1 tutam zencefil
1 tutam tuz
5 gr tereyağı (soğuk)
ZENCEFİLLİ KARAMEL SOS İÇİN
1 su bardağı krema
2 yemek kaşığı zencefil
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
30 gr tereyağı
1 tutam tuz
Bal kabağının çekirdeklerini çıkarın ve küçük parçalar şeklinde kesip yağlı kağıt üzerine alın. Zeytinyağı ve esmer şeker ilave ederek önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 45 da­kika pişirin. Kabağı ezerek püre haline getirin. Un, kabartma tozu, karbonat, tarçın, karanfil, tuz ve muskatı bir kapta karıştırın. Başka bir kapta tereyağı ve şekeri mikserle krema kıva­mına gelene kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyin ve iyice karışana kadar mikser yardımıyla çırpmaya devam edin. Krema, bal kabağı püresinin 3/4 ü ve vanilyayı ekleyerek pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırp­maya devam edin. Daha sonra unlu karışımla birleştirip bekletin. Üzeri için gerekli olan ka­rışımı hazırlamak için esmer şeker, un, tarçın, karanfil, muskat, zencefil, tuz ve tereyağını karıştırın. Harcı elinizle ufalanmış hamur kıva­mında bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Bal kabaklı harcın yarısını tabanını ve kenar­larını yağlayıp unladığınız 20 cm çapında ke­lepçeli bir kalıba dökün. Üzerine ufalanmış ha­murun 2/3’ünü dökün. Kalan bal kabaklı kek karışımını ilave edin. Üzerine kalan ufalanmış hamuru serpin. Önceden 180 derecede ısıtıl­mış fırında 1-1.5 saat pişirin. Zencefilli karamel sosu hazırlamak için krema ve zencefili bir tencereye alarak orta ateşte ısıtın. Tencereyi ocaktan alıp yaklaşık 20-30 dakika zencefilin aromasını karışıma bırakana kadar bekletin. Karışımı ince telli bir süzgeçten geçirerek pü­rüzsüz bir kıvam elde edin. Şeker ve suyu ten­cereye alıp şeker iyice eriyene kadar kaynatın. Kaynayan karışımı ocaktan alın ve zencefilli kremaya ekleyin. Tencereyi tekrar ocağa ala­rak kısık ateşte pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alıp sosu ka­rıştırarak dinlendirin. Keki fırından aldıktan sonra ılınması için kalıbın içinde 10 dakika bekletin. Ilınan keki ızgara teli üzerinde soğuması için bekletin. Üzerine zencefilli karamel sosunu gezdirip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popular

Sponsor bağlantılar