sponsor bağlantılar

Orman Kebabı Tarifi için malzemeler

2 kaşık , zeytinyağ
2 tane orta boy soğan
500 gram kuş başı et (but tarafından kuzu eti )
2 tane havuç
1 yemek kaşığı tereyağ
4 tane patates
1 kaşık, domates salçası
1 kaşık, biber salçası
1 büyük su bardağı sıçak su
1 su bardağı konserve edilmiş, iç bezelye

Bol kekik ve tuz
Sıvıyağdan 2 kaşık tencereye ekleyelim, 1 kaşık tereyağ ekleyelim yağı erittik sonra yemeklik doğradığımız soğanlardan  biraz daha büyük doğradığımız soğanı ekleyelim sotelemeye başlayalım. Soğanları yaklaşık 2-3 dakika kavurduktan sonra, kuşbaşı etleri ilave edelim etler suyunu salıp çekene kadar soteleme işlemine devam edelim. Daha sonra, yıkanıp soyulmuş ve küp doğradığımız pataesleri ilave edelim sotelemeye devam edelim. Yıkanıp kazıdığımız ve küp doğranmış havuçları ilave edelim bu arada kavurmaya devam edelim. Et ve sebzeleri biraz kavurduktan sonra sıra salçaları ekleme geldi, salçaları ekleyip birkaç dakika daha sotelemeye devam ediyoruz. Sebze ve salçaları güzelce harmanladıktan sonra sıcak suyunu ilave edelim (1 büyük su bardağı) Suyunu ekledikten sonra tencerenin ağzını kapatalım, sebze ve etlerin pişmesini bekleyelim.
Sebze ve etler yumuşayınca, yaklaşık beş dakika sonra yemek pişmiş olacak bu aşamada, 1 bardak konserve bezelyeyi ekleyeceğiz, bezelyeden sonra tuz ve kekik ekleyelim. Kekikten hoşlanmayan kişiler için karabiber kullanabilirler, ancak bu yemeğin özelliği bol kekikli olmasıdır. Malzemeleri koyduktan sonra yaklaşık beş dakika daha pişirip tencereyi ocaktan alalım.
Biraz dinlendirip servise sunalım. Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popular

Sponsor bağlantılar