MALZEMELER
- 3 adet yufka
- Yarım kg. ıspanak
- 1 adet orta boy soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
KIZARTMAK İÇİN
- Sıvı yağ
- Soğanları ince ince doğradıktan sonra yağda soteleyin.
- Bol su ile yıkadıktan sonra doğradığınız ıspanakları da ekleyin.
- Ispanaklar suyunu bırakıp tekrar suyunu çekene kadar pişirin.
- Son olarak tuz ve baharatını da ekleyerek ocaktan indirin.
- Yufkanın birini mutfak tezgahına sererek ikiye katlayın.
- 5-6 cm kalınlığında şeritler halinde kesin.
- Her şeridin başına iç harcından koyarak üçgen şeklinde sarın.
- Şeridin sonuna geldiğinizde ucunu su ile ıslatarak yapıştırın.
- Kızgın yağda kızartın ve servis tabağına alın.
- Arzuya göre üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek de ikram edebilirsiniz.
- kolayevyemekleri.net
0 Comments:
Yorum Gönder