- Derin bir kasenin içinde su ve yağı karıştırın.
- Yufkanın birini mutfak tezgahına serin.
- Hazırladığımız su ve yağ karışımından 3-5 yemek kaşığı yufkanın üzerine dökün ve fırça yardımı ile her yerine sürün.
- Ardından yufkayı dörde bölün.
- Her dört parçanın uç kısımlarından geniş kısımlarına doğru büzerek toplayın.
- Büzdürülen yufkanın bir köşesine iç harcından 1 yemek kaşığı koyun.
- Yufkanın uç kısımlarını birbirinin üzerine kapatın.
- Aşama aşama resim ile göstermeye çalıştım, resimlerden de yardım alabilirsiniz.
- Diğer yufkaları da aynı şekilde büzdürün.
- Hazırladığınız parçaları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- Üzerlerine yumurta sarısı, su ve zeytinyağı karışımından sürerek, fırına sürün.
- Üzeri kızarana dek pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra üzerine nemli havlu bir bez ile örterek 10-15 dakika dinlendirin.
- Börekler yumuşayacaktır.
- kolayevyemekleri.net
-
0 Comments:
Yorum Gönder