sponsor bağlantılar

Buğu Kebabı Tarifi için malzemeler

1 Kilo kemiksiz koyun eti (kuşbaşı)
250 gram  arpacık soğan
10  Diş sarımsak
4 Adet domates
1 Tatlı kaşığı karabiber
1 Tatlı kaşığı kekik
1,5 Tatlı kaşığı tuz

Öncelikle arpaçık soğanlarını soyalım. Sarımsakları soyalım, domatesleri rende yapalım.  Orta boy bir tencereye eti alalım, üzerine arpacık soğan ve sarımsakları alalım karışturalım. Tencereyi ateşin üzerine alalım, et biraz yağlı olursa daha iyi olur.  Kısık ateşte etin rengi dönene kadar soteleyelim. Üzerine rendelediğimiz domatesi ilave edelim, karabiberi ve tuzu ilave edelim karıştıralım. Çok kısık ateşte agzı sıkı kapalı bir şekilde pişmeye bırakalım en az 1,5 saat pişmeli. Bu aşamada dikkat etmemiz gereken asla kapagın açılmayaçak olması.  Süre sonunda ocağın altını kapatalım, kapağı açmadan 20 -25 dakika buğu kebabımızı dinlendirelim. Süre sonunda kapağı açalım, kekik serpelim servise sunalım. Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popular

Sponsor bağlantılar