sponsor bağlantılar




Malzemeleri: 
1 kilo  patates (haşlamalık)
200 gram,  sosis,
3 tane domates,
1 Kase rende  kaşar peyniri,
2 çorba kaşığı tereyağ,
Tuz
Yarım çay bardağı sıvıyağ,
1 kutu mısır konservesi,
6 tane kornişon turşusu,
Ketçap-Mayonez,
Yapılışı:
Öncelikle patatesleri yıkayalım, bir tencereye alalım üzerine su ilave edelim ocağa alalım haşlanmaya bırakalım.
Haşlanan patatesleri soyalım,  ezelim içine 2 yemek kaşığı tereyağ  ve tuz ilave edelim hamur yoğurur gibi yoğuralım. Yağladığımız borcama  püreyi eşit bir şekilde yayalım.
Üzerine rende yaptığımız 1 kase kaşar peynirini serpelim.
Rende yaptığımız domatesleri bir tavaya alalım, yarım çay bardağı sıvıyağı ekleyelim soteleyelim içine küçük doğradığımız sosisleri ekleyelim pişmeye bırakalım. Piştikten sonra borcama peynirlerin üzerine kaşık kaşık borcamın her yerine gelecek şekilde dökelim.
6 tane kornişon turşusunu küçük küçük doğrayalım bir kaba alalım üzerine mısır tanelerini ilave edip karıştıralım, domates ve sosisli harcın üzerine eşit bir şekilde dağıtalım.
Ketçap ve mayonezle süsleyelim, dilerseniz üzerine zeytin, haşlanmış bezelye, salam gibi malzemelerle servise sunabilirsiniz.
Afiyet olsun….

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popular

Sponsor bağlantılar