sponsor bağlantılar

ÇERKEZ TAVUĞU

MALZEMELER
Yarım kilo tavuk göğsü
5-6 dilim bayat ekmek içi
1-1,5 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
3-4 diş sarımsak
Bir tutam karabiber
Tuz

ÜZERİ İÇİN:
Tereyağı
Kırmızı toz biber



YAPILIŞI: Tavuğu üzerini geçecek kadar tuzlu suyla haşladıktan sonra soğuması için bir yere alın suyunu atmayın,soğuduktan sonra çok ince didikleyin.Daha sonra bayat ekmekleri,ceviz içini ve sarımsakları beraber robottan iyice geçirin,bu karışıma bir miktar tavuk suyunuda azar azar ekleyerek hafif bulamaç haline getirin.Tuz ve karabiberi ekleyip tatlandırın. Ardından didiklenmiş tavuk etinide ilave ederek tekrar robottan geçirmeye devam edin.Daha sonra servis tabağına alarak üzerine tereyağında kızdırılmış kırmızı toz biber karışımını gezdirin ve soğuk servis yapın..
Çerkez tavuğu artık hazır afiyet olsun..

NOT: Çerkez tavuğu yaparken tek başına tavuk göğsü kullanmanın yavan bir tada sebep vereceğinden 1-2 adette but ilave ederseniz çok daha lezzetli bir çerkez tavuğu elde etmiş olursunuz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popular

Sponsor bağlantılar