MALZEMELER
- 4 adet yumurta akı
- 1 çay bardağı toz şeker
- Bir tutam tuz
- 1 yem
- Yumurta aklarını derin ve çukur bir kaba alalım. Çırpmaya başlayalım.
- Ardından şekeri, tuzu ve limon suyunu da ekleyerek ilk olarak düşük seviye de ardından yüksek seviyede köpürüp krema kıvamını alana dek 5-10 dakika kadar çırpalım.
- Ardından ocağa alarak 3-5 dakika kadar da ateş üzerinde çırpmaya başlayalım. Akmayacak kıvamı aldığında ocaktan indirelim.
- Yağlı kağıt serili tepsiye tatlı ya da yemek kaşığı ile alarak sıralayalım.
- İsteğe göre üzerine damla çikolata ile de süsleyebilirsiniz.
- Isıtılmış fırında pişirelim.
- ek kaşığı limon suyu
0 Comments:
Yorum Gönder