sponsor bağlantılar

125 gr yumuşak margarin yada tere yağ
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı ince kıyılmış ceviz
2 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
7-8 adet  kuru incir
1 yemek kaşığı elma sirkesi
2,5-3 su bardağı un
İsteğe bağlı tarçın
Yapılışı
Katı yağ,toz şeker ve sıvı yağı yoğurma kabına alın. Elinizle bir kaç dakika yoğurun. İncirleri 5 dk sıcak suda bekletin ve süzün.
İnce ince doğrayın. Un hariç bütün malzemeyi karıştırın. Yavaş yavaş un ilavesi ile yumuşak bir hamur hazırlayın.
Ceviz büyüklüğünde koparın yuvarlayın ve iki avucunuzun içinde bastırın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. 170 derece fırında hafif kızarana kadar pişirin. Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popular

Sponsor bağlantılar