sponsor bağlantılar

Hanım bileziği tarifi, tereyağı, 2 yumurta, yoğurt, su ve tuzu bir kaba alın. Unu ekleyip pürüzsüz bir hamur yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin. Hamuru 4 bezeye ayırın ve 40 – 45 santim çapında yufkalar halinde açın. Cevizi yufkalara paylaştırın. Yufkaları rulo şeklinde sarıp 2’şer santim aralıklarla kesin.
Sıvıyağı tavaya alıp kızdırın. Hamur parçalarını kızartın.
Şurup için, şeker ve suyu bir tencereye alıp şeker eriyene kadar karıştırın. Limon suyunu ilave edip kaynatın. Kıvamı koyulaşınca tencereyiGerekli Malzemeler : 8-10 Kişilik
Hamur İçin : 6 su bardağı un  *  150 gr eritilmiş tereyağı * 2 yumurta  *  1 su bardağı yoğurt * Yarım su bardağı ılık su  *  1 tatlı kaşığı tuz
Harç İçin :  2 su bardağı çekilmiş ceviz
Şurup İçin : 1 çorba kaşığı limon suyu * 3 su bardağı toz şeker   *  3 su bardağı su
Kızartmak İçin : Sıvıyağ ocaktan alın ve soğutmaya bırakın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popular

Sponsor bağlantılar