sponsor bağlantılar

  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket kadar vanilya
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1 paket margarin (eritilmiş)
  • Alabildiğince un
  • yeşil ve kırmızı gıda boyası (renkleri tercihinize göre değiştirebilirsiniz)
Erittiğiniz margarini, kabartma tozunu, sıvı yağı, vanilyayı az miktarda unla bir kapta karıştırdıktan sonra hamurdan yaprak yapmak için hazırladığınız karışımın yarısından birazcık daha az kadar ayırın.Daha sonra kalan hamura arzu ettiğiniz renge gelecek kadar gıda boyası katın. Ardından un ekleyerek hamuru özleştirene dek yoğurun.  Yaprak için ayrılan hamura da aynısını uygulayın. Daha sonra kırmızı renkteki hamurumuzdan küçük küçük parçalar kopartarak avuç içinizde yuvarlayıp bastırın. Bu şekilde birçok gül yaprağı hazırlarsınız. Bir adet kabukları soyulmuş yer fıstığı alarak çevresine küçük olan gül yapraklarınızdan başlayıp gül şeklini alıncaya kadar gül yapraklarınızla istediğiniz büyüklükte güller hazırlayın. Gül hazır olduğunda gülün alt kısmından fazlalığını keserek tepsiye dizin. Hazırladığınız yaprak hamuru bir merdane yardımıyla açarak çay bardağıyla kesin. Kestiğiniz parçaları tekrar bardak yardımıyla yaprak biçiminde kesin. Bir kürdan yardımıyla yaprakların üzerine damar şeklini verin. Son olarak önceden ısıttığınız fırında  kızartmadan pişirin. Gül tatlısı hazır, damağınıza layık tatlara.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popular

Sponsor bağlantılar