sponsor bağlantılar

  • 9  tane kare milföy hamuru
Pastacı Kreması için:
  • 2 tane yumurtanın sarısı
  • 1 paket kadar şekerli vanilin
  • 1 buçuk çay bardağı toz şeker
  • 2 buçuk su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Servis için:

  • Milföylerimizi yumuşamamaları için buzluktan çıkaralım.
  • Bir tencereye (teflon) yumurta sarısını, şekeri, sütü, nişastayı, vanilini ve unu koyup güzelce çırpalım.
  • Tamamen karıştırdıktan sonra ateşe koyun ve muhallebi kıvamından koyu bir hale gelene dek orta ateşte karıştırarak pişirelim.
  • Ardından pişen kremamızı ateşten alalım ve Tereyağımızı ilave edelim. Bir mikser yardımıyla çırparak oda sıcaklığına getirelim. Üstünü streç filmle kapatıp buzdolabında yaklaşık iki saat  dinlendirelim
  • Daha sonra yumuşattığımız milföy hamurlarımızı ortasından iki parça olarak bölelim, bir çatalla üstünde delikler açalım ve yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize 1 santim mesafelerle yerleştirelim.
  • Önceden ısıttığımız 200 derece fırında şişip üstü kızarana dek pişirelim
  • Milföylerimizin iki katına duy takılmış krema torbamız yardımıyla krema sıkalım. Üçüncü katın üstüne pudra şekeri serpelim ve ardından meyveli sosumuzu gezdirelim. Bu kadar tarifimiz :) Her pastamızı iki top çikolata, kaymak ve çilek dondurmamızla servisimizi yapalım Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popular

Sponsor bağlantılar