- 9 tane kare milföy hamuru
Pastacı Kreması için:
- 2 tane yumurtanın sarısı
- 1 paket kadar şekerli vanilin
- 1 buçuk çay bardağı toz şeker
- 2 buçuk su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Servis için:
- Karışık Meyveli Sos
- Pudra şekeri
- Porsiyon başı 2 top dondurma; Çikolata, Kaymak, Çilek
- Milföylerimizi yumuşamamaları için buzluktan çıkaralım.
- Bir tencereye (teflon) yumurta sarısını, şekeri, sütü, nişastayı, vanilini ve unu koyup güzelce çırpalım.
- Tamamen karıştırdıktan sonra ateşe koyun ve muhallebi kıvamından koyu bir hale gelene dek orta ateşte karıştırarak pişirelim.
- Ardından pişen kremamızı ateşten alalım ve Tereyağımızı ilave edelim. Bir mikser yardımıyla çırparak oda sıcaklığına getirelim. Üstünü streç filmle kapatıp buzdolabında yaklaşık iki saat dinlendirelim
- Daha sonra yumuşattığımız milföy hamurlarımızı ortasından iki parça olarak bölelim, bir çatalla üstünde delikler açalım ve yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize 1 santim mesafelerle yerleştirelim.
- Önceden ısıttığımız 200 derece fırında şişip üstü kızarana dek pişirelim
- Milföylerimizin iki katına duy takılmış krema torbamız yardımıyla krema sıkalım. Üçüncü katın üstüne pudra şekeri serpelim ve ardından meyveli sosumuzu gezdirelim. Bu kadar tarifimiz Her pastamızı iki top çikolata, kaymak ve çilek dondurmamızla servisimizi yapalım Afiyet olsun
0 Comments:
Yorum Gönder