Pratik katmer börek tarifiÇıtır Çıtır Katmer Börek Tarifi İçin Gerekli Malzemeler; 5 adet yufka Yufkaların arasına sürmek için; 200 ml sıvı krema 1 çay bardağı sıvı yağ 1 su bardağı maden suyu İç harcı için; Beyaz peynir Sosu için; Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su Hazırlanışı; 1.Öncelikle bir kapta sıvı krema, sıvıyağ, maden suyunu çırpalım. 2.1 adet yufkayı tezgaha serelim. Üzerine her yerine gelecek şekilde sosumuzdan sürelim. 3.2. yufkayı da serelim ve yine sosumuzdan sürelim. 4.3. ve 4. yufkayı da aynı şekilde yerleştirelim. 5.Son olarak 5. yufkayı da serelim, bu defa üzerine sos sürmeyelim. 6. Yufkalarımızı önce 4 parçaya keselim. Her bir parçayı da 6 eşit parçaya bölelim. 7.Toplam 24 adet dilim elde edelim. 8.Küçük parçalar haline getirdiğimiz peynirimizi her parçaya paylaştıralım ve rulo şeklinde saralım. 9.Hazırladığımız börekleri uygun bir tabağa alalım, buzdolabında 15 dakika bekletelim. 10.Sosu için bir kaba sıvıyağ ve suyu alarak çırpalım. 11.Böreklerimizi dolaptan alalım ve her yerini sosumuza bulayalım. 12.Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirelim. 13.Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 40 dakika pişirelim. Afiyet olsun.
-
0 Comments:
Yorum Gönder