sponsor bağlantılar

Tarifi Sır Gibi Saklanan İnegöl Köfte Tarifi

Vejeteryanlar dışında İnegöl tarifini sevmeyen yoktur sanırım.Tarifi yıllardır adeta bir sır gibi saklanan İnegöl köftesini evinizde kendiniz yapabilirsiniz.

İşte sizlere gerçek İnegöl köftesinin gizli tarifi.,İnegöl köftesi yapmak için size gerekli olacak malzemeler:


1 kilo Dana döşünden 2 kere çektirilmiş orta yağlı kıyma

1 orta boy kuru soğan posası

5 gram Karbonat

1 yemek kaşığı limon suyu

1 çay bardağı ufalanmış bayat ekmek

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı toz biber

Yarım bardak su


İlk olarak 2 kere çekilmiş kıymayı bir kaba koyun.Daha sonra bir bardağa 5 gram karbonatı ekleyin.Yaklaşık 1 tatlı kaşığı oluyor.Üzerine 1 yemek kaşığı limon suyu koyun.Bardağın yarısına gelecek kadar su ilave edin ve karıştırın.Eriyince kıymaya ilave edin.Güzelce karıştırın .Ovma işlemini 10 dakika boyunca yapın.


Daha sonra 1 tatlı kaşığı tuz,kimyon ve kırmızı biberi ilave edin.Ve tekrar karıştırın. daha sonra 1 çay bardağına yakın ufalanmış bayat ekmek içini ekleyip bir kaç dakika daha yoğurun.Ve yoğurma işlemini sonlandırın.


Şimdi kıymanızı kapaklı bir kaba koyun ve buzdolabında 24 saat beklemeye bırakın.Ertesi gün kıymayı buzdolabından çıkarın ve 1 orta boy soğanı başka bir yerde rendeleyin.

Rendelenmiş soğanı bir süzgece aktarın ve elinizle iyice bastırarak suyunu çıkarın.Soğan Suyunu kesinlikle köftede kullanmıyorsunuz.Elde ettiğiniz soğan posasını dinlenmiş olan köfte harcına ilave edin ve bir kaç dakika daha yoğurun.

Kızmış olan ızgara tavanız da pişirin.İnegöl köfte hazır.


Tarifi Sır Gibi Saklanan İnegöl Köfte Tarifi




 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popular

Sponsor bağlantılar