sponsor bağlantılar


(6-8 kişilik)
1 tane tavuk göğsü
2 tane, havuç
1 tane, salatalık
Taze soğan (2-3 dal )
2 tane, sivribiber

2 diş sarımsak
1-2 yemek kaşığı yoğurt
1 kase mayonez
1/2 demet dereotu
Tuz, karabiber, pul biber
Öncelikle tavuk etini haşlanması için, bir tencereye alalım, üzerine eteri kadar su dolduralım ve ocağa alalım, haşlanmaya bırakalım. Biz bu arada havucun dış yüzeyini bıcakla kazıyalım, çok küçük doğrayalım (mercimek kadar). Taze soğanı ayıklayalım, yıkayalım ve incecik keselim. Sivribiberleri yıkayalım, ortadan ikiye bölelim tohumlarını çıkaralım küçük küçük doğrayalım. Dere otunu ayıklayıp iyice yıkayalım, incecik kıyalım. Sarımsakları ayıklayalım, küçük doğrayalım, salatalığı yıkayalım, kabuklarını kullanacağız o yüzden biraz kalınca soyalım ve salatalık kabuğunu da küçük parçalara ayıralım. Tüm malzemeleri karıştırma kabında karıştıralım, çok az bir kısmını küçük bir kase kadar üzerini süslemek için ayıralım.
Haşlanmış tavuğu, süzgeçe alalım ılınınca derisinden ayırıp, küçük parçalara ayırın. Hazırladığınız sebzelerin içine tavukları ilave edin, iyice karıştırın. Mayonez ve yoğurdu bir kapta çırpın ve sosu karıştırma kabındaki malzemelerin üzerine dökün. Tüm malzemeleri iyice karıştırın, hazırladığınız salatayı kayık bir tabağa alın, üzerine ayırdığınız sebzelerle süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popular

Sponsor bağlantılar