sponsor bağlantılar


Balkabaklı Cezerye (Bisküvili) Malzemeler

2 dilim balkabağı
60 grami (4 yemek kaşığı) şeker
1 çiftli paket petibör bisküvi
1 kase ceviz

1 paket vanilya
1 tane portakal kabuğu rendesi
Tarcın
Bulamak için
70 gram (1 su bardağı) hindistan cevizi
Öncelikle kabağın kabuklarınını soyalım, küçük parçalara doğrayıp bir tencereye alalım üzerine su ekleyip kabakları haşlanmaya bırakalım. Haşlandıktan sonra kabakları çıkaralım kabaklar soğumadan üzerine 60 gram şekeri serpelim, haşlanmış balkabağını çatallla ezip püre haline getirelim. Bir kapta bisküvileri kıralım balkabağı püresinin üzerine (kabak ılınmış olmalı ) ilave edelim kaşıkla veya elimizle karıştıralım. Cevizi, vanilyayı ve portakal kabuğu rendesini ilave edelim karıştıralım. Yumurtadan daha küçük parçalar koparalım elimizde yuvarlayalım, servis tabağına dizelim. İsterseniz alımı rahat olsun diye şık kürdanlar da takabilirsiniz. En az bir saat dinlerdikten seonra servise sunabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popular

Sponsor bağlantılar