sponsor bağlantılar













Diyet Rulo Pasta Tarifi için malzemeler

5 adet yumurta
50 gr. su
30 gr. çavdar unu
20 gr. yulaf unu
50 gr. tam buğday unu

50 gr. tatlandırıcı
10 gr. kek emülgatörü
5 gr. kabartma tozu
1 adet portakalın rendelenmiş kabukları
Rulo Pastanın İçerisinde Kullanılan Malzemelerin Hazırlanması
Pastanın arası için marmelat hazırlanır ve ince bir şekilde keke sürülür.
Malzemeleri:
5O gram, su
150 gram, çilek
Çilek yerine aynı miktarda arzu edilen meyve kullanılabilir.
150 gram, tatlandırıcı
Yapılışı:
Tüm malzemeler kaynatılarak marmelat haline getirilir. Kaynatıldıkça suyu buharlaşarak koyulaşacaktır. Marmelat keke sürüldükten sonra üzerine ekler kreması sürülür ve üzerine istenilen meyve koyulduktan sonra kek rulo haline getirilir.
kreması yapılışı
Tatlandırıcıyı 2 eşit parçaya bölelim, 135 gram tatlandırıcıyı bir kapta yumurta ile çok kabartmadan çırpalım. Bir köşeye sonra kullanılmak üzere bırakılır. Tatlandırıcının diğer yarısı 1000 gram sütle birlikte kaynatılır, tatlandırıcı ile kaynatılmış 1000 gram sütün 3/1 ayrılır. Ayrılmış 3/1 sütün el yakmayacak şekilde soğuması beklenir. Süt el yakmayak şekile geldiğinde, diğer kapta çırpılmış yumurta sütün içine eklenir. Ve çırpıcı sayesinde karışımın birbirine karışması sağlanır. Karıştırdığınız bu karışım biraz soğuyunca içine un ve vanilya eklenir. Cırpıcı yardımıyla homojen bir şekilde tüm malzemelerin karışması sağlanır. Diğer tarafta bekleyen 2/3 oranındaki süt, tekrar kaynatılmak üzere ocağın üzerine alınır. Süt kaynamaya başladığında diğer taraftaki yumurtalı karışım yavaş yavaş süte eklenir. Süt kaynadıkca koyulaşacaktır, eğer hızlı karıştırmazsanız dibini tutabilir, bu yüzden sert yumurta karıştırıcısıyla karıştırmayı deneyin. Hazırlanan karışım iyice koyulaşınca katı bir krema haline gelmeli ocaktan alalım. Sıcak halle bulunan krema fazla bekletilmeden temiz mutfak tezgahına boşaltalım, kremanın el yakmayacak duruma gelmesini bekleyelim. Bu sıcaklığa ulaştığı zaman, marğarin veya beyaz çikolata eklenir iyice karıştıralım. Light margarin veya çikolata sayesinde krmanın kurumaması ve daha lezzetli olması sağlanır. Hazırlanan krema oda sıcaklığında soğutulduktan sonra, buzdolabına alınır ve iyice soğutulmaya bırakılaır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popular

Sponsor bağlantılar