sponsor bağlantılar

Malzemeler:
Bir su bardağı ılık süt
Bir çay bardağı sıvı yağ
Bir paket yaş maya
İki tatlı kaşığı şeker
İki çay kaşığı tuz
Bir yumurta (akı içine sarısı üzerine)

Aldığı kadar un.
Arası için 100 gr oda sıcaklığında margarin veya tereyağı.
Hazırlanışı:
Bütün malzemeler karıştırılıp yumuşak bir hamur elde edilir.Hamur sekiz eşit parçaya bölünüp her parça merdane ile tabak büyüklüğünde açılır.Açılan her parçanın üzerine oda sıcaklığında olan yağdan sürülüp diğer parçaonun üzerine konulur.Sekiz parçaya aynı işlem yapılıp tek bir yufka elde edilir.Bu tek yufka un yardımıyla açılıp büyütülür.Yufka 12 eşit üçgen parçaya bölünür.Geniş kısmından başlayıp sıgara böreği gibi sarılır.(arzu eden iç malzemesi koyabilir).Tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otuyla süsleyip 170 derecede üzer


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popular

Sponsor bağlantılar