Malzemeler
- 1 yaş maya
- 1 tane yumurta
- 3 çay fincanı su
- 1 çay fincanı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Alabildiği kadar un
İç malzemeleri:
- Yarım kilo kıyma
- 1 tane kuru soğan
- Yarım yemek kaşığı karabiber
- Yarım yemek kaşığı pul biber
- Sıvıyağ, kızartmak için
Üzeri için:
- Sarımsaklı yoğurt
- 2 kaşık salça
- Yakılmış tereyağı
- Hazırlanışı:
- Karıştırma kabına, bir çay fincanı yoğurt, tuz, maya, su ve 1 yumurtayı alalım unu azar azar ilave ederek kıvama gelene kadar (orta sertlikte) yoğuralım. 30 dakika dinlendirelim. Unutmayalım ki dinlenen hamur her zaman daha rahat açılır.
- Dinlendirdiğimiz hamuru 2 eşit parçaya bölelim, her iki parçayı da merdane yardımı ile açalım ( yuvarlak fırın tepsisi kadar ) kare kare keselim (3cm en 3 cm boy) . Kestiğimiz karelerin tam ortalarına çiğden hazırladığımız kıymalı harçtan koyalım. Bohça şeklinde kapatalım, ağızlarını bastırarak kapatmayı unutmayın aksi takdirde iç malzeme akabilir.
- Kızartma tavasına sıvıyağı alalım kızdırıp hazırladığımız bohça hamurları pembe renk alana kadar kızartalım. Servis tabağına alalım, üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı tereyağı gezdirelim.
- Afiyet olsun…
0 Comments:
Yorum Gönder