sponsor bağlantılar

Malzemeler
  • 1 yaş maya
  • 1 tane  yumurta
  • 3 çay fincanı  su
  • 1 çay fincanı   yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar un
İç malzemeleri:
  • Yarım kilo  kıyma
  • 1 tane kuru soğan
  • Yarım yemek kaşığı karabiber
  • Yarım yemek kaşığı  pul biber
  • Yarım yemek kaşığı  tuz

  • Sıvıyağ, kızartmak için
Üzeri için:
  • Sarımsaklı yoğurt
  • 2 kaşık salça
  • Yakılmış tereyağı
  • Hazırlanışı: 
  • Karıştırma kabına, bir çay fincanı yoğurt, tuz, maya, su ve 1 yumurtayı alalım unu azar azar ilave ederek kıvama gelene kadar (orta sertlikte) yoğuralım. 30 dakika dinlendirelim. Unutmayalım ki dinlenen hamur her zaman daha rahat açılır.
  • Dinlendirdiğimiz hamuru 2 eşit parçaya bölelim, her iki parçayı da merdane yardımı ile açalım ( yuvarlak fırın tepsisi kadar )  kare kare keselim (3cm en 3 cm boy) . Kestiğimiz karelerin tam ortalarına çiğden hazırladığımız kıymalı harçtan koyalım. Bohça şeklinde kapatalım, ağızlarını bastırarak kapatmayı unutmayın aksi takdirde iç malzeme akabilir.
  • Kızartma tavasına sıvıyağı alalım kızdırıp hazırladığımız bohça hamurları pembe renk alana kadar kızartalım. Servis tabağına alalım, üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı tereyağı gezdirelim.
  • Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popular

Sponsor bağlantılar