sponsor bağlantılar

Malzeme:
  • 300 gr nohut
  • 100 gr pirinç
  • 3 adet kuru soğan
  • 250 gr kırmızı mercimek
  • 250 gr kıyma
  • 100 gr tereyağı
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Et suyu
  • Tuz

Hazırlanışı:
  • Bol su ile nohut haşlanır.
  • Mercimek ve pirinç yıkanıp nohuta eklenip pişirilir.
  • Bir başka tencerede yağ eritilir, yemeklik doğranmış soğan kavrulur.
  • Soğana kıyma eklenir, kavrulur.
  • Kıyma kavrulunca un, nane, kırmızı toz biber ve et suyu eklenir.
  • Kıyma kavrulunca çorba kıvama geldiğinde kıymaya eklenir.

Püf Noktası: Mercimek ve pirinç çok iyi haşlanmalıdır. Kıymaya eklenirken hızlı bir şekilde karıştırılmalıdır.

Özellikleri:

  • Antep yöresine ait yöresel bir çorba çeşididir.
  • Ocak üzerinde 45-50 dk sürede pişer.
  • Kullanılan gereçler: 2 adet tencere, tahta kaşık, kepçe, süzgeç.
  • Çukur yemek tabağında veya çorba kasesinde servis edilir.
  • 8-10 kişiliktir.
  • Protein, vitamin, karbonhidrat yönünden zengindir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popular

Sponsor bağlantılar