sponsor bağlantılar

Yarım kilo tavuk kuşbaşı eti
1 tane  soğan
bir miktar maydanoz
1 çorba  kaşığı nişasta
2 çorba  kaşığı galeta unu
2 çorba  kaşığı sıvıyağ
1 tane yumurta
Karabiber, köri, yenibahar, kimyon, kekik , tuz ve köfte baharı
Kızartmak için:
sıvıyağ
Mutfak robotun da  kuşbaşı eti, ayıklanmış soğanı ayıklanmış yıkanmış maydanozu  geçirelim.
Karıştırma kabına alalım üzerine  galeta unu, çıtır çıtır olması için nişasta, kuru olmaması için sıvı yağ, yumurta, tuz ve baharatları ilave edelim yoğuralım.
Kıvama gelince biraz irice istediğimiz şekillerde köfteler yapalım.
Bir tavaya yağ alalım kızdırdıktan sonra köfteleri önlü arkalı kızartalım.
Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popular

Sponsor bağlantılar