Malzemeler
5 adet portakal kabuğu (orta büyüklükte)
1 kg. şeker,
500 gram su,
1 limon suyu veya 1 gram limon tuzu kullanılır.
Hazırlanışı
Portakallar yıkanır, sarı kabukları rendelenir,. ince kısmı ile hafif
olarak kazınır, kabukları uzunluğuna 8 parçaya bölünür. Bundan sonra
portakaldan soyulan kabuklar haşlanır, kıvrılarak ipe dizilir ve su
içine konur. Kabukların her gün 1 defa suyu değiştirilir ve yeniden su
konur. Bir kaç gün sonra acısı giderilen kabuklar 1 kg. şeker ve yarım
kg. su ile yapılan kaynar şurup içine konarak istenilen kıvama gelinceye
kadar pişirilir. Pişirmenin sonuna doğru limon suyu veya limon tozu
ilave edilir ve 1-2 dakika daha kaynatılarak ateşten alınır, iplerinden
çıkarılır. Sıcak sıcak temiz ve kuru kaplara doldurularak soğumaya
bırakılır ve soğuyan kaplara diğer gerekli işler yapılır.
Not: Pişirme 1. gün yapılır, 2. gün tamamlanırsa daha güzel olur
-
0 Comments:
Yorum Gönder