sponsor bağlantılar

Dört su bardağı un
Bir paket kuru maya
Bir yemek kaşığı toz şeker
Bir tatlı kaşığı tuz
Bir çay bardağı süt
Bir adet yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağı veya tere yağ
Yeteri kadar ılık su
İç harcı için gerekli malzemeler
Yeteri kadar beyaz peynir,
rendelenmiş kaşar peyniri,
yarım demet maydanoz,
bir tutam dereotu,
10 tane siyah zeytin,
10 tane yeşil zeytin
Üzeri için gerekli malzemeler
Bir adet yumurta sarısı
Bir tatlı kaşığı çörek otu
Derince bir karıştırma kabına dört su bardağı unu koyun. Bunun üzerine bir yemek kaşığı toz şekeri, bir tatlı kaşığı tuzu ilave edin
unu elinizle karıştırdıktan sonra ortasına bir havuz açın. Un havuzunu içersine kuru mayayı ilave edin. Üzerine bir çay bardağı süt, yarım çay bardağı sıvıyağı, bir tane yumurtayı kırıp ılık su ilave ederek yoğurmaya başlayın. Yoğurduğunuz hamuru üzeri kapalı şekilde kenara kaldırın. Hamurunuz mayalanana kadar size iç harcını hazırlayın. Bir kabın içersine bir tutam maydanozu ve bir tutam dereotunu ince ince keserek atın. Üzerine çekirdekleri çıkartılmış olan siyah ve yeşil zeytinleri ilave edin. En son olarak da beyaz peyniri ve kaşar peyniri rendeleyip hepsini birlikte karıştırın. Mayalanmış olan hamuru merdane yardımıyla açın. Hamurun başına hazırlamış olduğunuz iç harcı koyun. Ve hamurun bir ucundan başlayarak rulo şeklinde sarın. Fırın tepsimizi yağlayıp hazırladığımız hamuru ay şeklinde tepsiye koyun. Hamurun üzerine bıçakla çizikler atın. Ardından yumurta sarısını sürüp üzerine çörek otlarını serpin. Beş dakika önceden ısıttığınız 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popular

Sponsor bağlantılar