sponsor bağlantılar












Malzemeler:

  • 3 su b. un
  • 2 çorba k. yoğurt
  • 1 çay b. süt
  • yarım pk. yaş maya
  • 1 çay b. sıvıyağ
  • 1 yumurta
  • tuz

İÇ HARCI İÇİN:

  • 3 haşlanmış patates
  • 1 haşlanmış havuç
  • 200 gr. kıyma
  • 1 soğan
  • sıvıyağ
  • tuz
  • karabiber



Hazırlanışı
Haşlanmış patatesleri ve havucu soyuyoruz. Soğanı yemeklik doğruyoruz. Geniş bir tavaya sıvıyağ döküyoruz. Kıymayı ve soğanı ilave edip kavuruyoruz. Haşlanmış sebzeleri de kavurduğumuz kıymanın üzerine rendeliyoruz ve hepsini karıştırıyoruz. Hamuru için, unu karıştırma kasesine koyuyoruz.

Unun üzerine tuzunu atıyoruz. Ortasını açarak mayayı koyuyoruz. Mayanın üzerine sıvıyağı, sütü ve yoğurdu döküyoruz. Yumurtanın akını ilave edip sarısını üzeri için ayırıyoruz. Hamuru iyice yoğuruyoruz ve dinlendiriyoruz.

Mayalanan hamura un serpiyoruz ve iyice açıyoruz. Açtığımız hamurun içine harcımızı koyuyoruz. Rulo şeklinde sarıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine alıyoruz. Rulonun iki ucunu birleştirerek simit şeklini veriyoruz. Üzerine yumurta sarısını sürüyoruz. Üzerine isteğe göre susam veya çörekotu da serpilebilir. Bıçakla kenarlarına çentik atıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popular

Sponsor bağlantılar