Malzemeler:
10 Kişilik
400 gram yaş kadayıf
4 tane yumurta 1 saat önce dolaptan çıkarın
1 su bardağı toz şeker
1 kase iri çekilmiş ceviz
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
Kadayıfın üzerine sürmek için, tereyağı
4 su bardağı toz şeker
Yarım limonun suyu
4 su bardağı su
Şerbeti soğuk döküleceği için öncelikle şerbetini hazırlayalım, orta boy
bir tencereye suyu, şekeri alalım karıştırarak kaynatalım, kaynadıktan
sonra limon suyunu ilave edip yaklaşık beş dakika kısık ateşte tutup
ocaktan alalım. Soğuması için bir kenara bırakalım.
Kadayıfları el yardımı ile küçük küçük parçalara ayıralım, kek
kalıbınızın (24 cm kelepçeli kalıp) tabanına yağlı kağıt serelim
yapışmaması için kalıbın her yerini yağlayalım un serpelim.
Kadayıfların yarısını kek kalıbına alalım, üzerini iyice bastıralım
(bardak yardımı ile) dümdüz bir görüntüsü olmalı. Dikkatlice kalıptan
çıkaralım düz zemine alalım( yağlı kağıt üzerine) Bu parçayı sonradan
kekin üzerine kapatacağız , diğer kadayıfları ilk yaptığımız gibi kek
kalıbına yerleştirelim. Bastırmayı unutmayın.
Biz bu arada keki hazırlayalım karıştırma kabına yumurtaları kıralım
şekeri ilave edelim boza kıvamına gelene kadar çırpalım, elenmiş un, iri
çekilmiş ceviz, vanilya ve kabartma tozu ilave edelim
karışım pütürsüz kalana kadar kaşık yardımı ile karıştıralım.
Kek karışımını iyice bastırdığımız kalıbın kadayıfların üzerine dökün,
hazırladığımız kapak kadayıfıda üstüne kapatalım çok hafif bastırarak.
Üzerine kestiğimiz tereyağları serpiştirin 160 derecelik ısıda pişirin
ilk yarım saat kapağı açamayın 40 dakika sonra ara sıra kürdan yardımı
ile pişme testi yapın.
Tatlınız piştikten sonra ilk sıcaklığı çıkınca birkaç dakika sonra soğuk
şerbeti verelim bir kenara alalım. Soğuduktan sonra kelepçeli kalıptan
çıkaralım servis tabağına alalım. Dilim dilim keselim dondurma ile
servise sunalım.
Afiyet olsun….
0 Comments:
Yorum Gönder