sponsor bağlantılar

BROWNİ KURABİYE (ISLAK KURABİYE)
 Kurabiye İçin Malzemeler
1 Adet Yumurta
1 Çay Bardağı Kadar Sıvı Yağ
1 Çay Bardağı Kadar Şeker

125 gram Kadar Margarin (Yarım Paket)
4 Yemek Kaşığı Kadar Kakao
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
3 Su Bardağı Kadar Un
1 çay k tarçın (isteğe göre)
1 yemek k hindistan cevizi (isteğe göre)

Kurabiyenin Şerbeti İçin
3 Çay Bardağı Kadar Su
3 Çay Bardağı Kadar Şeker

Kurabiyenin Hazırlanışı
ilk önce soğuk su ile şekerimizi eritene kadar çırpalım. Daha sonrasında ise geniş bir kap içerisinde mikser ile yumurtamızı çırpalım. Bu çırpma işlemi sırasında yağı da şekeri de ilave ederek karışımı bir süre daha aynı şekilde sabit tutalım.un, kakao, k.tozu, vanilyayı ve margarini ekleyelim.(isteğe göre tarçını ve hindistan cevizinide ekleyelim.İsterseniz hamuru ikiye ayırıp bu işlemi yapabilirsiniz) Bu işlemin bitmesinden sonra ise kulak memesi kıvamında bir hamurun meydana gelmesi gerekmektedir. Bu hamur oluşduktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalara ayıralım.yağlanmış tepsiye koyarak 180 derecelik fırınımızda üzerleri çatlayana kadar pişirelim. Sıcak bir şekilde çıkan bu kurabiyelerimizi önceden hazırladığımız şerbetimizin içinde 1-2 saniye bekletelim kalan şerbetide üzerlerinde gezdirelim şerbet ne kadar çok olursa kurabiyede o kadar ıslak ve lezzetli olur. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popular

Sponsor bağlantılar