sponsor bağlantılar


Enteresan bir pasta. Profiterollü milföy pasta tarifi
Malzemeler
1 kase çilek ya da tercih ettiğin meyve
1 adet rulo şeklinde milföy hamuru
Kreması İçin
1 litre süt
1,5 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 yumurta
Üzeri İçin
Hazır profiterol
Yapılışı
Önce kremayı hazırlamak için işe koyuluyoruz. Tenceremizi alıp sütü ilave ediyoruz geri kalan bütün malzemeleri içine dökerek iyice çırpıyoruz. Ocağa alıp kısık ateşte karıştırarak pişiriyoruz. Hazır milföy hamurunu alıp merdane ile biraz açıyoruz ve pasta kalıbımız büyüklüğünde yuvarlak şeklinde kesiyoruz. 3 adet kesiyoruz ve hamurlarımızı pişirmek için tek tek alıp yağlanmış tepsiye koyarak 170 derecelik fırınımızda pişiriyoruz. Bütün hamurları pişirdikten sonra servis tabağımızı alıp ilk tabanı yerleştiriyoruz ve üzerine kremamızın bir kısmını sürüyoruz üzerine de çilek ya da istediğiniz bir meyve diziyoruz. Diğer katlara da aynı işlemi yapıyoruz. Üzeri için profitörolleri kremanın kalanı ile doldurup üzerine diziyoruz. Ve pastamız hazır. Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popular

Sponsor bağlantılar