sponsor bağlantılar


Malzemeler
Sade Pandispanya için:
4 yumurta
4 kahve fincanı şeker
4 kahve fincanı un
1 kahve fincanı su
1 çay kaşığı kabartma tozu
Kakaolu Pandispanya için:
4 yumurta
4 kahve fincanı şeker
4 kahve fincanı un
1 kahve fincanı kakao
2 kahve fincanı su
1 çay kaşığı kakao
Ara kreması için:
1 litre süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
7 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
Üstünün kreması için:
3 su bardağı süt
1,5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı kakao
4 yemek kaşığı şeker
Pastamızın sade pandispanya keki için yumurta ile şekeri mikserin yüksek devrinde yumurtalar beyazlaşasaya kadar yaklaşık 5 – 7 dakika çırpalım. Üzerine un, kabartma tozu ve su ilave edip tekrar çırpalım. Bütün malzememiz homojen olarak karıştığı zaman Önceden yağladığımız yuvarlak bir tepsiye kek hamurumuzu dökelim. Ilık fırında 175 deredece fırının kapağını hiç açmadan pişirelim. Kekimizi fırından çıkarmadan önce içerisinin pişip pişmediğini kürdan ile kontrol edelim. Eğer kürdan temiz çıkıyorsa tepsimizi fırından çıkaralım.
Tepsimizi bir başka tepsi ile örtelim ve kek tepsisini ters çevirerek pandispanyamızı çıkaralım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popular

Sponsor bağlantılar