Malzemelerimiz
Cheesekekin Üzeri için225 gr. toz şeker200 gr süt kreması7 tane yumurta350 gram krem peynir180 gr yoğurt1 adet limon suyu1 yemek kaşığı un1 adet limon (kabuğunu rendelemek için)1 paket vanilyaCheesekekin Sosu İçin2 yemek kaşığı pudra şekeri (toz şeker de olabilir)1 su bardağı vişne suyubir miktar dondurulmuş (tercihen çekirdeksiz) vişne2 yemek kaşığı mısır nişastası
- Tercihen hazır kek tabanı kullanabilirsiniz. Eğer hazır gıda sevmiyorsanız biz bisküvilerden yapacağınız kek tabanını öneriyoruz.
Kek tabanı için malzemeler100 gram tereyağı2 paket bisküvi (tercihen kepekli)
- Kek tabanı hazırlanması : Bisküvileri un gibi oluncaya kadar robottan geçirin. Oda ısısında bekletilmiş tereyağını derin bir kaba alın ve üzerine robottan geçirilen bisküvilerinizi dökün. İyice yoğurup yumuşak bir hamur hazırlayın.
- Hazırladığınız hamuru yuvarlak bir kek kalıbına (kelepçeli) alın. Eliniz ile bastırarak kalıbın şeklini almasını sağlayın ve buzdolabında bekletin.
- Kekimiz dolapta beklerken, başka bir kapta yumurta ve toz şekeri bir mikser yardımı ile 3-4 dakika çırpın.
- Limon kabuğunu, limon suyunu, krem peyniri, kremayı, süzme yoğurdu, unu, vanilyayı sıra ile ilave edip 4-5 dakika daha çırpın.
- Hazırlamış olduğunuz peynirli harcınızı, dolapta beklettiğiniz kekinizin üzerine döküp düzgünce yayın.
- Önceden 170 dereceye ayarlanmış fırına sürün, 35-40 dakika pişirin.
- Fırından çıkarttığınız keki önce oda ısısına gelene kadar bekletin, sonra buzdolabına alın ve 1 gece bekletin.
- Üzerine dökeceğiniz sos için, vişne suyunu, şekeri, nişastayı bir tencereye alın ve nişasta eriyinceye kadar karıştırın.
- Nişasta eridikten vişne tanelerini ekleyin ve kısık ateşte hafif yoğun (pelte) kıvama gelinceye kadar pişirin.
- Soğumaya bırakın.
- Keki kalıptan çıkartın, üzerine hazırladığınız sosunuzu eşit miktarda yayın.
- Üzerini taze nane yaprakları ile süsleyebilirsiniz.
0 Comments:
Yorum Gönder