sponsor bağlantılar

Malzemelerimiz
Cheesekekin Üzeri için
225 gr. toz şeker
200 gr süt kreması
7 tane yumurta
350 gram krem peynir
180 gr yoğurt
1 adet limon suyu
1 yemek kaşığı un
1 adet limon (kabuğunu rendelemek için)
1 paket vanilya

Cheesekekin Sosu İçin
2 yemek kaşığı pudra şekeri (toz şeker de olabilir)
1 su bardağı vişne suyu
bir miktar dondurulmuş (tercihen çekirdeksiz) vişne
2 yemek kaşığı mısır nişastası

  • Tercihen hazır kek tabanı kullanabilirsiniz. Eğer hazır gıda sevmiyorsanız biz bisküvilerden yapacağınız kek tabanını öneriyoruz.
Kek tabanı için malzemeler
100 gram tereyağı
2 paket bisküvi (tercihen kepekli)

  • Kek tabanı hazırlanması : Bisküvileri un gibi oluncaya kadar robottan geçirin. Oda ısısında bekletilmiş tereyağını derin bir kaba alın ve üzerine robottan geçirilen bisküvilerinizi dökün. İyice yoğurup yumuşak bir hamur hazırlayın.
  • Hazırladığınız hamuru yuvarlak bir kek kalıbına (kelepçeli) alın. Eliniz ile bastırarak kalıbın şeklini almasını sağlayın ve buzdolabında bekletin.
  • Kekimiz dolapta beklerken, başka bir kapta yumurta ve toz şekeri bir mikser yardımı ile 3-4 dakika çırpın.
  • Limon kabuğunu, limon suyunu, krem peyniri, kremayı, süzme yoğurdu, unu, vanilyayı sıra ile ilave edip 4-5 dakika daha çırpın.
  • Hazırlamış olduğunuz peynirli harcınızı, dolapta beklettiğiniz kekinizin üzerine döküp düzgünce yayın.
  • Önceden 170 dereceye ayarlanmış fırına sürün, 35-40 dakika pişirin.
  • Fırından çıkarttığınız keki önce oda ısısına gelene kadar bekletin, sonra buzdolabına alın ve 1 gece bekletin.
  • Üzerine dökeceğiniz sos için, vişne suyunu, şekeri, nişastayı bir tencereye alın ve nişasta eriyinceye kadar karıştırın.
  • Nişasta eridikten vişne tanelerini ekleyin ve kısık ateşte hafif yoğun (pelte) kıvama gelinceye kadar pişirin.
  • Soğumaya bırakın.
  • Keki kalıptan çıkartın, üzerine hazırladığınız sosunuzu eşit miktarda yayın.
  • Üzerini taze nane yaprakları ile süsleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popular

Sponsor bağlantılar