Malzemeler: 350 gr. un 2 çaykaşığı limonsuyu 1/2 çaykaşığı kabartma 1/2 limonun kabuğu, ince tozu rendelenmiş 1/4 çaykaşığı tuz, karabiber 2 çaykaşığı karışık ot 350 gr. donmuş ıspanak 175 gr. patates püresi 2 çorba kaşığı irmik 75 gr. erimiş tereyağ 1/4 çaykaşığı hint cevizi İÇİ: 350 gr. mezgit fileto 40 gr. erimiş yağ SÜSLEME İÇİN: 1 diş sarmısak limon dilimleri maydanoz | ||
TARİFİ: Patates hamuru için un, kabartma tozunu ve tuzu bir kabın içinde karıştırın. Kuru otları ve pata.es püresini ekleyin. Erimiş tereyağ ile çalışarak hamur haline getirin. Fırını 6/200 dereceye a-yarlayın. Tereyağını krema haline gelinceye kadar çırpın, sarmısağı, limon suyunu ve kabuğunu, tuzunu, biberini katın. Ispanağın suyunu iyice sıkın, ince kıyın. Tereyağ karışımının üçte biriyle karıştırın, hint cevizini ekleyin. El İyice unlanmış bir yü-zeyde hamuru açın, 25 x 30 cm. bir dikdörtgen haline getirin. Fırın tepsisine yerleştirin. Hamuru uzunlamasına üçe ayırabilmek için işaretleyin. SHamurun tam ortasına irmiği serpiştirin. Mezit filetosunu koyun. Üzerine sarımsaklı tereyağ sürün. Ü-zerine ıspanak koyun, ikinci balık filetosunu yerleştirin, tekrar yağlayın, ra İşaretlediğiniz yerlerden İİ4 hamuru katlayın. Kenarlarını 2,5 cm. aralıkla kesin, hamurun üzerini süsleyin. Çırpılmış yumurta sürün. Fırında 40-45 dakika pişirin, süsleyin ve servis edin. |
-
0 Comments:
Yorum Gönder