sponsor bağlantılar









Malzemeler:

150 gr tereyağı

180 gr bitter çikolata(doğranmış olacak)

Yarım su barağı pudra şekeri

2 yumurta(az çırpılmış)

1 su bardağı un

2 çorba kaşığı kakao

Yapılışı:

Tereyağını ve bitter çikolatayı sürekli karıştırarak tencerede eritelim. Pudra şekerini ilave edelim. Topaklanmaması için sürekli karıştırınız. 5 dakika dinlendiriniz. Daha sonra içine çırptığımız iki yumurtayı ekleyelim. Elenmiş un ve kakaoyu ekleyelim. İsteğe bağlı içine karamel çikolatada eritip ekleyebilirsiniz. Bu karışımı kare olan borcama (resimdeki borcamı kullandık) yağladıktan sonra dökünüz. 20 dk 180 derecede pişirin. Sonra soğumaya bırakıp, kalpli kek kalıpları ile keserek servis yapınız. Üzerini kakao ile süsleyiniz. Kalpli çikolatalı kekiniz hazır. Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popular

Sponsor bağlantılar