sponsor bağlantılar

Ev yoğurdu yapmak isteyenler için ilk doğal mayayı bulmak çok önemlidir,bundan sonra ilk doğalmayayı nereden bulacağım diye düşünmeyin doğal mayanızı kendiniz yapın nasıl mı?

Nohut ile.nohut mayası için 7 adet haşlanmamış çiğ nohut kullanacaksınız cam bir kavanoza nohutlarınızı koyun üzerine 1 bardak yoğurt mayalama ısısında süt ekleyin
sakın UHT süt kullanmayınkarton kutulardaki sütlerden maya yapamazsınız
sütünüzü ekledikten sonra fırınınızın içerisine kavanozunuzu ağzı açık olarak koyun fırını çalıştırmadan 24 saat fırının içerinde bekletin süre dolunca kavanozu çıkarın içindeki ilk mayayı süzgeçten geçirin süzgecin üzerinde nohutlar ve kesilmiş süte benzeyen parçacıklar olacak  nohutları atabilirsiniz süzgecin üzerinde kalan pıhtı parçacıkları sizin ilk mayanız olacak
bir bardak ılık sütü mayalanma ısısına geirin ve kavanoza koyun içerisine elde ettiğiniz mayayı ekleyin yine fırının içerisine ağzı açık olark koyun ve fırını çalıştırmadan 12 saat bu şekilde bekletin kavanozu çıkardığınızda bir gün öncesinden daha kıvamlı bir sıvı elde edeceksiniz bu sizin devam mayanızdır aynı usulde süt mayaladıkça her seferinde daha kıvamlı olacaktır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popular

Sponsor bağlantılar