sponsor bağlantılar

Üzeri ve içi için;

• 2 çay bardağı fındık ezmesi
• 4 çay bardağı dövülmüş fındık
Diğer Malzemeleri
• 1,5 kahve fincanı irmik
• 7 tane yumurta
• 1 paket kabartma tozu
• 2 çay bardağı toz şeker
• 1 paket vanilya
• 2,5 kahve fincanı un• Yumurta ve şekeri beş dakika boyunca mikser kabında iyice çırpın.
• Kabartma tozu, vanilya ve unu ilave edip, hepsini birlikte çırpmaya devam edin.
• İrmiği ilave ettikten sonra beş dk boyunca daha çırpın.
• Daha sonra fırın tepsimize yağlı kağıdı seriyoruz.
• Elde ettiğimiz bu harcı hemen tepsinin yarısını geçecek biçimde 1 cm kalınlığında olacak biçimde yayın. Spatulayla güzelce düzşleştirin. 180 derecede ısıtılmış fırında 10-15 dk. boyunca pişirin. .
• Fırından çıkardığınız kekin üstüne fındık ezmesinin yaklaşık yarısını döküp yayın, yaydıktan son dövülmüş fındığın yaklaşık yarısını üzerine serpin.
• Keki kısa köşesinden başlayıp, sararak rulo haline getirin.
• Yaptığınız ruloyu servis tabağına koyun. Üzerine fındık ezmesi sürerek, geriye kalan fındıkları serpin. Bu şekildesultan sarmasırervise hazır hale gelecektir.
• Daha sonra bir saat boyunca dolapta bekleterek servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popular

Sponsor bağlantılar